Maastrichterlaan 58 B / C

6291 ET Vaals

043-3061383

Bij spoed toets 1

Spreekuren

Team huisartsen Grensland

Spreekuren

De praktijk is op werkdagen geopend tussen 8:00 – 12:30 uur en 13:30 – 17:00 uur. Voor het maken van een afspraak, het aanvragen van een visite, medisch advies of andere vragen kunt u bellen tussen 8:00 en 12:00 uur. Tussen 12:00 en 15:00 uur is de praktijk in verband met administratieve werkzaamheden alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

 

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie! (dus als iedere seconde telt).
 
Voor andere spoedgevallen belt u 043-3061383, kies optie 1.
.
Na 17.00 uur, in het weekend en op feestdagen kunt u bij spoedgevallen contact opnemen met de Huisartsenpost Oostelijk Zuid-Limburg, 045-5778844, Henri Dunantstraat 5 te Heerlen.

 

In de praktijk werken de volgende artsen: dokter Habets, dokter Lambermont en dokter Cox.
 
Verder kan er een huisarts in opleiding aanwezig zijn in de praktijk. Deze werkt dan zelfstandig onder de verantwoordelijkheid van dokter Habets.
 
Het spreekuur is op afspraak. Een afspraak duurt 10 minuten waarin 1 hulpvraag kan worden beantwoord. U kunt ons helpen door uw vraag goed voor te bereiden.

 

Een huisbezoek is bedoeld voor patiënten die om medische redenen het spreekuur niet kunnen bezoeken. Het huisbezoek vindt in overleg met de huisarts plaats. Op de praktijk hebben we betere onderzoek- en behandelingsmogelijkheden zodat we u vragen indien het enigszins mogelijk is naar de praktijk te komen. De huisbezoeken vinden in de middaguren plaats.

 

De doktersassistentes zijn bevoegd om onder verantwoordelijkheid van de huisarts medische handelingen te verrichten en adviezen te geven. Ze hebben een uitgebreid takenpakket. U kunt bij hen een afspraak maken voor onder andere: bloeddruk meten, urineonderzoek, bloedprikken, injecties, oren uitspuiten, wratten aanstippen, hechtingen verwijderen en wondverzorging. Verder maken zij hartfilmpjes (ECG’s), 24-uurs bloeddrukmetingen, doppleronderzoek, IPT (voor het opsporen van hartritmestoornissen) en uitstrijkjes.

 

De praktijkondersteuners dragen samen met de huisarts de zorg voor patiënten met een chronische aandoening zoals diabetes mellitus, astma, copd, hart- en vaatziekten en de kwetsbare oudere. Zij nemen een deel van de zorg van de huisarts uit handen en zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Zij hebben hun eigen spreekuren en werken op afspraak.
 
POH-GGZ
 
In de praktijk werken praktijkondersteuners Geestelijke Gezondheidszorg; zij ondersteunen de huisarts bij patiënten met psychische problemen. Zij hebben hun eigen spreekuren en werken op afspraak.

Translate »
Call Now Button Skip to content